Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2010 15:05 - Живеем върху пластове от неистина
Автор: djordji33 Категория: Политика   
Прочетен: 770 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.12.2010 21:01


 

            ХАОС с ИЗКОННИ  ЧОВЕШКИ   ПРАВА

 Имам предвид изконните права на човека да получава обективна, достоверна информация; да бъде защитен и защитаван от посегателства срещу неговото добро име, неговото достойнство и чест; от посегателства срещу личната свобода; да не бъде манипулиран и т.н.

Във връзка с горното многократно съм бил провокиран от нашата действителност и нееднократно съм изказвал моята позиция. Ето един пореден случай.

По новините тeзи дни възкресиха едно мое отдавнашно съждение. Повод е откритото съдебно дело по обвинението за подкуп с участници Цонев, Сантиров, Попов и Петров. Прослушването на специализирано средство за подслушан разговор между последните трима хвърлило в почуда и смут всички присъстващи, най-вече заради приказките между тях за подкупността и алчността на правосъдните органи и служители. Това се оказа „златна находка” за министър Цветанов, който вярва на удобни слухове и собствено съчинени „истини”, с които да раздава присъди.

Ако приемем, че приказките са от типа на кръчмарските или онези на маса с характеристики „ни чул, ни видял ,ама се знае от сигурен източник, пожелал анонимност” няма нищо ново, странно и чудно. Това е ежедневие, вече от 21 години, а не както Цветанов, намерил микрофон, започна горделиво да припомня как непрекъснато ни сочил покварена съдебна система, политически чадъри и мафиотски корупционни практики по високите етажи и така било от 20 години при и заради всички предишни правителства без неговото, което е от една година, през 21-та. И понеже последното, гербавото (предната дума при писането ми навяваше асоциация с термина „гербова марка”; сега при препрочитането видях какво се получава, ако се замени една гласна от нея, макар да няма нищо общо със замените, които ББ правеше между А,Б,В  и Ю,Я) правителство се борило успешно срещу всички злини на прехода с нечувана, невиждана и несрещана „политическа воля” (бях казвал, че волята е добра или лоша без други прилагателни),  трябвало да го оставим да (се) упражнява (с) властта, т.е. да „полицейства” волево ... Не давай, Боже! Тежко и горко!!! То и Борисов-южната дъга в права реч си заяви че е полицай ... Не ми се ще и не смея да помисля какво ни очаква ... Но да си дойдем на думата.

България е препълнена с лъжци, клеветници, инсинуациатори, плювковци, клюкари, сеирджии и т.н., цяла плеяда „производители” и „разпространители” на нравствена мръсотия, помия, кал, подлост, двуличие, коварство и пр. с качеството на отрова за душата. Горещо моля да ме извините за горе избълваното „твърдо”, вместо „меко казано”. Но ми е дошло до най-порасналия косъм на главата. Стоим и живеем върху пластове от неистина. Природата е „рисувала” милион години земните пластове, върху които еволюционно се е градила човешката цивилизация и прогреса, докато олицетворението на злото Дяволът може да сътвори тези пластове на неистината за нула време, „използвайки” парадоксално човешкия гений и неговото творение за ускорено узряване и стареене на материали и жива материя в преносен квазиметафоричен смисъл. Ние се тренираме в тази дяволска работа вече 21 години. От къде извира с такъв голям дебит тази омраза и ненавист към сънародниците. Говорим и пишем, че България била бедна на полезни ресурси за развитие. Винаги съм мислил, че става дума за природните дадености. Сега разбирам, че това би могло да бъде метафора. Ако вътре се включат и човеците. Нали и ние сме деца на природата. Не само аз мисля, че цивилизацията, не технологичния прогрес, е в морален упадък, но нашият упадък, на българите, е страшно бърз.

Не знам или не помня у нас клеветата и лъжата, моралното увреждане и ощетяване да се преследват сериозно от закона. Има законодателни статии криво-ляво скроени, но файда – никаква. Клеветниците в България са недосегаеми. Кажете ми, ако се е случило някакво паметно съдебно наказание за този сорт безбожници. Твърдо съм убеден, че на тази плоскост е разковничето за доброто или злото на българите. Както и в други посоки и тук всичко се вмирисва от „главата”. Най-големите лъжи произлизат от висшите етажи и ешелони на обществото, а журналистиката не им противодейства. Дори някъде в недалечното минало лъжата „като бомба” е била издигната в официална идеология. Другаде пък се е наричала „демагогия”, „меко казано”. Тя е най-ефикасен инструмент за завоюване на лесни победи от всякакъв сорт и вид. Някъде, както е в България, тя е опиум за народа. Какво значи премиер и министър да заявяват пред обществеността, че техни предшественици са „крали безцеремонно”. И това го правят съзнателно и на висок глас многократно под път и над път. Квалификацията е събирателна – отнася се за около 130 депутати, около 75 министри и зам. министри заедно с премиера, около 100 висши партийни ръководители и мн.др. заедно с регионалните власти. Министърът в последната Панорама по БНТ1 след  изговореното от него определение ”крадци” нагло и цинично започна да уговаря, че не ставало дума за кражба в тесния смисъл на думата, а за „отклоняване”?!? Подобие с обясненията за турското  „робство” или „присъствие”,  а така също и на случая с кражбите на автомобили. Тези хора не са ли учили български език. Може ли да се дава висш пост, а след това микрофон на непросветени хора? Освен това 10 пъти назоваваш невинни хора „крадци”, а само в един случай се опитваш уж да смегчаваш нещата!? В какво съотношение са слушателите на едното и на другото? Къде е прокуратурата да се самосезира за такова чудовищно и мерзко посегателство срещу достойнството и правата на човека. Освен купуването на гласове, лъжата и клеветата са средство за купуване на души. Така се „приспиват и умъртвяват” души, а със заспали и мъртви души гражданско общество не се създава. Горният пример е само един от множеството само през последната година и половина на прехода.

Лъжата, клеветата, неискреността са патент на Цветан Цветанов. Този алчен за власт, пари, и имоти индивид е сътворил толкова неправдоподобни истории, колкото всички други преди него, взети заедно. Дали съзнателно, преднамерено или поради особености на аналитичните и оценъчните функции на мозъка още не е известно. Възможно е и поради двете. Той си служи с посочените горе способи още от времето, когато се създаваше ГЕРБ като движение. Ако сте забелязали хода на неговата кариера и сте съгласни с моето съждение в този постинг, може да си обясните неговия главоломен временен рейтинг. Аз съм търпелив и дано съм здрав да дочакам потвърждаването или отхвърлянето на „лъжата бомба” за българските условия.

 

                                                            Георги Стоилов

 



Тагове:   лъжа,   мъртви,   клевета,   НЕИСТИНА,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: djordji33
Категория: Политика
Прочетен: 294067
Постинги: 135
Коментари: 104
Гласове: 147
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930