Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2013 17:48 - ПРЕМЕНИЛ СЕ ИЛИЯ, ПОГЛЕДНАЛ СЕ - ПАК В ТИЯ …
Автор: djordji33 Категория: Политика   
Прочетен: 1852 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 18.08.2013 15:13


 
            Изглежда, че след премяната други са погледнали Илия. Не виждат да е станала някаква същностна промяна, освен външна, козметична и фасадна. Иначе все същото -  „търчи-лъжи”, "от трън та на глог", "не било по тикви ами по кратуни", зрители на безкрайни държавни щуротии, европейско кукуригане и т.н. ... Две Българии ... Едната парламентарно-институционална за домашни потреби и употреба на отбрани като горния Илия, примерно. Другата: на нане Гольо Точков (от голтак) и стрина Запетайка (като някакъв препинателен знак). Те имат ясни задачи в управлението - да мигат на парцали при всеки нов вид налог и монопол, и при избори да клечат край урните. Гласуването им всъщност не е от значение. Резултатите така и така ще бъдат подменени или не-зачетени посредством протести и някакви политически игрички, а суверенът -  забравен. Просто Европа трябва да се хързулне, че всичко е честно и почтено.

Сега иде реч за поредната прЕмяна или по-точно за прОмяна. Каква промяна? Най-сетне след 60-дневни „рекордни симпатични” умопомрачителни протести „на софиянци и хората от цялата страна” ми светна за какво са петимни някаква част от тях. Подкукоросали (т.е. „убедили”) са ги да клечат на площади, улици и кръстовища, докато СДС-ЦЛукарски, ДСБ-РКънев, СЕ-ННейнска, БГ-МКунева и още други до общо 7 деснячки и десняци всуе се морят да гадаят на герберски боб дали има живот след политическата смърт ... И са спретнали някакъв „реформаторски” блок, който на времето го наричаха „ликвидаторски”. Искаха, прочитайки страницата да извършат нечие погребение в реални граници. Но както народът казва, сами паднаха в творението си, свързано с предназначени другиму изкопни работи. Та сега се молят политическият им труп да бъде съживен. Доскоро цвъкаха дитирамби, че обединение помежду им е невъзможно поради куп непреодолими идеологически, програмни и тем подобни различия. Сега пък се разбира, че били ги изгладили. Не вярвам да са го направили с рекламираната по медиите свръх нов тип ютия без мрежов шнур. Със шнур трябва да е, който води до президенството. Иначе няма как  ютията да се „загрее”!

Президентът обединител харесал обединението реформаторско и ги приканил (пардон, „привикал”) както го правел според широко-информационните медии с чужди делегации, политически сили, граждански и човешки организации уж без разлика на принадлежност и вероизповедание, други обединители като омбудсмана (сигурно пропускам нещо, не помня да са казвали за Едвин Сугарев да му е гостувал) на раздумка. Сещам се за една сръбска приказка за нещо като раздумка между Тито и тяхната омладина (комсомол, бел.м.). Младежите му казали, че са дошли за обмен на идеи. Казал им, че е по-добре да обменят мъжко достойнство и мощ (така му викали там едно време на офшорките като средство и признак за мощ и сила). Не знам нашите какво са си говорили, но на излизане от президенството пред журналисти г-н Радан Кънев сподели, че президентът повярвал в тяхната живителна обединена сила също толкова, колкото когато снел доверието в парламентарно представените сили, въпреки че те също са били обединени в двойна или тройна коалиция. А тройните коалиции носели нещастие, също толкова, колкото мръсните червени комунисти едно време. Друго е седморните и нагоре. Лидерът сподели още нещо. Щели да приканят симпатизантите си да подкрепят симпатичния протест в деня на третото гласуване на актуализирания бюджет, когато се подготвяли блокади и обсади на сградата на парламента, та пиле да не може да прехвръкне, каквато е заканата в такива случаи (пилета на депутатите ли викат, не успях да разбера, но със сигурност схванах, че е налице признание за готовността мирния протест да бъде яхнат най-после в явен вид). Въпреки заклинанията за спонтанността на рекордните „независими симпатични” протести от площад „Независимост”, щедро разпилявани като есенни листа вече 60 дни, все пак от декаденството изникнаха жокеи каскадьори и се само-разкриха, само-легитимираха, повярвали, че това ще е последния ден на сегашната законно избрана власт. Разбра се несъмнено и от коя школа са. Знае се, че в тази школа морал няма. Толерантност -  никак. Почтеност -  хич. Не може преди ден да направиш седморна дясна коалиция, а на днешния да искаш парламентът да е твой!?! Когато обновяваха ръководствата, признаваха, че ще им трябват година/две, докато вкарат дясното в релсите. Но както са тръгнали, вероятно ще бъдат принудени да овладяват професията и изкуството да балсамират тяхното дясно, та поколенията да се учат как би трябвало да се живее и работи за идея и верую. Жалко, че и това не могат да направят, тъй като един достоен седесарски лидер взриви подходящото място за това в България!!!
        ПРЕЗИДЕНТЪТ ПЛЕВНЕЛИЕВ НЕ СЕ Е УЧИЛ, КАКТО СЕ      ПОЛАГА  И НЯМА  КАК  ДА  СПОЛУЧИ !
   Не се стърпях, Г-н Плевнелиев, като прочетох какви словоизлияния сте наредили в дружинен строй и по-голям, колко само-възхваляващи редици от президентски качества сте си присвоили, за малко да се хвана на въдицата Ви, но една тънко източена лъжа ме спря. Никой не ви „забранява”, г-н Плевнелиев да използвате правото Ви на ВЕТО по Конституция. Казаха ви, че редките случаи на ВЕТО е упражнявано само и само, когато са открити противоконституционни текстове. Вие вместо числа и алгебрични съотношения такива не посочвате, а аргументацията ви е от компетенцията на други власти и подзаконови актове и най-вече представлява наравоучения по морал и теория на управлението, с което навлизате във водите на другите власти и научни области. А частичното ВЕТО е исторически прецедент. Некрасиво и грозно, г-н Плевнелиев. Лъжата Вие е толкова грозна, колкото и тънка и съвсем лесно се къса.

Г-н Плевнелиев, ако Вашите нечестиви, нескромни, несимпатични и неверни словестни тиради и словоблудства, които неуморно и поучително разпилявате над главите ни, могат да наторят майката Земя, Господ да ви поживи. Но не става, малко по-горе съм го казал ... С дитирамби от сътрудници и президентски екипи  и администрации нацията не се обединява. Трябва акъл ...


                                                                                  Георги Стоилов

 

 

 

 




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: djordji33
Категория: Политика
Прочетен: 293651
Постинги: 135
Коментари: 104
Гласове: 147
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930