Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2013 16:50 - ПЕРПЕТУУМ МОБИЛЕ
Автор: djordji33 Категория: Политика   
Прочетен: 1487 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 19.07.2013 13:24


                                                  КАТО  ФЕЙЛЕТОН

          Хрумна ми как да се справим с олигархическия полититически модел на управление на държавата и обществото. То било много просто. Даже перпетуум мобиле.

            Протестите от последния месец да се преобразуват в протести до дупка. Няма да е трудно. Досега медиите обективно и безпристрастно снасят информация oтносно течащите протести като случващи се из цялата страна (точно такава свръх точна и обширна информация според президента сме заслужавали по Конституция). В действителност протестите до дупка от хрумването трябва да ги поръчаме съгласно децентрализацията на общинските и местни ръководства повсеместно във всички райски кътчета на милата ни Родина ... И нещо много важно – олигарсите (нали го правим за тях), които натрупаха несметни богатства от разграбването на милата ни Родина цели 23 години, трябва да ги плащат (протестите) като дневна човеко-надница според днешните тарифи от щатните таблици като включват пенсионерите, безработните, техните помощи и тези за социално-слабите, хората с увреждания и пр. (да не изпуснем синдикалистите). И понеже го правим в името на техните, предоставени от Бога свещени интереси и права (толкова святи, колкото, казват, била и предоставената им лична или монополна, глобална частна собственост), те от своя страна могат да отпускат и повече като благотворителност (имат пари и богатства за две Българии). Хората, когато не са на улицата, а на работа, ще си заработват трудовите възнаграждения. Това трябва да бъде първата базисна точка от един нов граждански обществен договор. Това е перпетуум мобиле- и вълкът цял, и агнето сито (пардон, обърнато трябва да е; и аз започнах да инверсирам по индукция на президента).

            В протестите до дупка трябва да има и кукери, и народни танци в носии, и Жана д’ Арк, и Мария Антоанета, и Лили Марлен, и Пуси Райт, (като идоли от различни политически системи), и Берлинската стена, и чучела на омразните олигарси, и хайдути, и хъшове, и немили-недраги, и/или други подобни. Протестиращите до дупка ще се връткат от пл. „Независимост” през парламента, СУ „Климент Охридски” до „Ор(е)ловия мост”; после надясно по канала до стад. „Васил Левски”; от там по „Гурко” до Съдебната палата и отначало. Кръгово движение без да се завива свят. Този маршрут може да се направи от СОбщ. пешеходна пътека, по-точно просека за „протестен туризъм”. Театрите и операта могат да участват с най-различни постановки и атракции. Може да се направят и еко-музейни експозиции за туристи (като къщурките за еко-WC). Кафе-павилиончета също. Мини-естради. И какво ли още. Защо не? За превозните средства от градския мобилен транспорт и личните автомобили затворените пътни участъци могат да се повдигнат на друго ниво. А по протежение на градинката може с дървени конструкции да се издигнат зрителски «салони» на открито с билетчета на символични цени и всякакви там пожертвования за протестните халтурни (пардон, културни изяви от всички жанрове). Ще заприлича на Парада на розата в Пасадина, Калифорния. Атрактивно, вълнуващо и красиво ... За домати, краставици, яйца, черен хайвер, бутилки, картон, тоалетна хартия и тем подобни аксесоари ще трябва да отговарят олигарсите, както досега! «Който плаща, той  поръчва музиката» или беше обратно ...

            Какво следва от хрумването:

Първо. Всички ще бъдат удовлетворени и щастливи. И «мирните» ще се налудуват; и «интелигентните» ще се изпитат на практика дали има полза да си такъв; особено ако услужливата телевизия ти завре любопитен микрофон в устата и трябва да увериш, че плакатът, който са мушнали в ръцете важи и за безплатното обичане, най-вече на кариерата; и  «провокаторите» ще проверят дали ще могат да прекарат спокойна вечер и нощ, ако не са счупили нечий нос; и «олигарсите» ще проверят какви са работещите граници minчmax при принадената стойност с оглед на любимия (пардон, любопитния) въпрос дали човек може да забогатее със собствен труд, без да краде или колко време може да се плаща на протестиращи до дупка, за да се задоволи вълчия апетит чрез уличен преврат; и „политиците” ще могат да се „преборят” с народната обич или омраза. Всички по своему удовлетворени и щастливи, защото ще изживяват потребностите си.

Второ. Ще накараме олигарсите да си платят за опияняващата ги алчност, та да им дойде акъла. Току виж някои от тях решат да се върнат по стълбицата на Смирненски (пак президентска инверсия) и да им дойде християнско желание да заобичат хората ...

Трето. Ще се отървем от избори, изборни кодекси, купувания на гласове, други „покупки”. Ще спестим средства. Парламентът, Премиерът, Правителството и Президентът ще бъдат пожизнени с представителни функции за навън най-вече.  Защо ни са, след като казват, че били платени кукли на конци. След като има задкулисие, ще трябва да има и аванс-сцена. Апропо, сетих се, че в обществения договор трябва да се запише, че олигарсите трябва да им плащат, както и сега, ако както говорят, били техен слугинаж, В същност, според посоченото от мен горе, политиците в държавните институции и техните опоненти в опозиция ще си заработват възнагражденията.

Четвърто. Държавният бюджет, т.е. БВП, ще бъде твърде по-малък, в резултат на което ще се управлява по-лесно

Пето. Когато на някой от институциите му се наложи да освободи определена длъжност, ще си води негов заместител. А ако се случи от социалните мрежи да скочат, ще трябва да си води нов, докато от социалните мрежи одобрят или задремат. Ако пък ли зад тях има олигарс, ще зависи от неговото будно или сънливо състояние ...

            Толкоз за кратките срокове. Ако някой има връзки с президента, може да представи този проект на неговия екип за доработване.

            Успех!

                                                                                      Георги Стоилов




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: djordji33
Категория: Политика
Прочетен: 293616
Постинги: 135
Коментари: 104
Гласове: 147
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930