Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2011 16:27 - ЗА КАНДИДАТ–ПРЕЗИДЕНТА ПЛЕВНЕЛИЕВ
Автор: djordji33 Категория: Политика   
Прочетен: 1479 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

КАНДИДАТ-ПРЕЗИДЕНТЪТ Е ЕДНО, А ИСТИНСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ-  ДРУГО

 

Думата ми е за кандидата Плевнелиев. И си мисля, че му приляга народната мъдрост- „От всяко дърво свирка не става”, освен писклива и фалшива. Щял да бъде президента – експерт, който с течение на времето щял да се прероди или превърне в политик. Което било по-добре, вместо политикът да стане експерт. Последното е единственото вярно нещо, което съм чул от него ... Само че във всяко вярно нещо има много условности. Най-напред, ако в другия, по-лошия ред експертът става президент, проблемът е колко дълъг ще бъде преходния процес и трябва ли експертът-президент да се упражнява, самообучава и експериментира на гърба на целия народ. Другото е, че има добри експерти, не чак дотам добри и даже недобри, както тези определения важат и за президента. Освен това президентската професия, според мен, в класацията и съотношението на науките може да се оприличи на философията, която е фундамент на всички частни науки. Т.е. президентската институция интегрира всички управленски професии, длъжности и специализации. Между впрочем това е в сила и за премиерската професия или общо казано за всички най-висши управленски длъжности. В това отношение споделям твърдението, че телепортирането от частните науки във философията е по сполучливо и по-добро, което прави философията по-еластична и по-мобилна, вместо локумджийска и клиширана. От друга страна добрият президент интерполира и екстраполира не-широка гама от различни по специалност експерти. Не всеки президент може да обедини широка култура, специални познания и още повече умения, които се придобиват с години натрупан опит. Нужни са дарби, талант, душевност и интелект. И така – виси изначалния въпрос: какъв експерт е кандидат- президента Плевнелиев. Доколкото съм чел и слушал (ако греша, моля за извинение) Плевнелиев е инженер по изчислителна техника, въртял бизнес в строителния бранш (в т.ч. и в Германия) на сгради, като министър е строял „любимите” магистрали- към 50 км., ръководил е министерство, дирекции, агенции и администрации- около 2 год.. Под чадъра или парашута на премиера Бойко Борисов, т.е. научил се на тоталитарно управление. А то е лесно. Висша служба без висш пилотаж!? Магистралите, спортната зала, пречиствателните станции, детските градини са проектирани и строени от професионални хибридни колективи, много от които са започнати при предишния мандат. Плевнелиев е раздавал премии и бонуси и е асистирал услужливо и сервилно маслодайно великия кормчия при първите копки и рязането на лентите. Едните и другите нееднократно пъти на един и същ обект. Олелията е до небето. По подобие на „артелирийска” подготовка преди избори. Надуто, не пропорционално, предецибелирано самоизтъкване и самохвалство. От плевнята (пардон, от пречиствателната станция) изкача един хвалипръцко експерт. Искате ли такъв президент след като изтече латентния период на такъв експерт. Днес свестните считат за луди и/или обратно...

„Срещам се с хиляди хора. Те не се интересуват толкова много от темата за Катуница (,а се интересували от Плевнелиев, по пресата). Хората искат да стиснат ръката, да погледнат в очите кандидат-президента и той да поеме ясен ангажимент за нещо”. Казва Плевнелиев, без да уточнява какво е нещото. Аз не бих му стиснал ръката, защото е омърсена от блюдолизство, както при ядене на държавната баница с пръсти, но ще го попитам ясно какъв ангажимент ще поеме за бъдещето на България? Бил казал: „...имам визията за модерна България...” И толкоз. Какво е „визия и какво е „модерна’? Какви отрасли ще се равиват приоритетно, как ще се авансират, стимулират и подпомагат от държавата? Трябва ли да има промяна и как ще продължи реформата в здравеопазването, образованието и съдебната система? Ще продължи ли политиката на неговия колега за неолиберализацията на висшето образование и науката? Какви политики ще предприеме за бърз растеж на инвестициите в България? Прозрачно ли се продаде Булгартабак? Каква ще бъде съдбата на енергетиката? С каква политика ще предизвика икономически растеж? Как България ще се придвижи напред в класацията по бедност? Как ще бори контрабандата? Какво е постигнал Ц. Цветанов в битката с организираната престъпност и корупцията? Ще поиска ли уволнението му, ако е забатачил нещата в тази сфера? Какво заслужават кабинета и великия му шеф заради изтеклите в пресата подслушвани разговори в кръга на премиерството и митниците? Има ли още нещо във визията и модернизирането на България??

Катуница не бил политически и междуетнически конфликт! „Бяха направени опити този криминален случай да се превръща в междуетнически конфликт. Остава отново в ръцете на изпълнителната власт и прокуратурата да следи много внимателно нещата. Недопустимо е един чисто криминален случай да се превръща в междуетнически. Недопустимо е да се разпалва междуетническо напрежение. Това трябва да се следи изкъсо и да се взимат решителни мерки веднага”, коментира кандидатът за президент на ГЕРБ. Може да сме българи, но живеем в циганска държава. Всичко, което се случва в последните десет дни, разтърсили България, е потвърждение за това. В-к Стандарт е на друго мнение със заглавието: „Цигания в България” - Катуница подпали общия ни катун, за да блесне пред очите ни, че 20 години живеем в огромна лъжа. Лъжа, че у нас няма етническо противопоставяне; лъжа, че има върховенство на закона; лъжа, че има справедливост и възмездие; лъжа, че младите не се интересуват от политика; лъжа, че народът не се вълнува от циганския проблем. Според Плевнелиев изпълнителната власт трябва ясно да каже кой какво е свършил или не е свършил по случая. Виновните да бъдат наказани. „Очаквам от компетентните органи, това е задължение и на президента, да покажат, че моделът работи, че институциите по веригата са си вършили работата“, заяви Плевнелиев в предаването „Седмицата“. И още, попитан дали вътрешният министър Цветан Цветанов трябва да прекъсне !?едногодишната си платена отпуска?! заради последните събития, той коментира, че в такива ситуация не е толкова важен конкретен човек,  колкото институциите да бъдат адекватни. Убеждавате ли се от горното, че случаят бил само криминален? Кандидат-президентът стреля напосоки слепешката и с банални, тривиални „боеприпаси” (пардон, лакардии). Винаги проблемът е политически щом в него има управленческа философия и засяга повече хора. Това не е готварска рецепта да направиш задушен заек от криминално отстрелян екземпляр!

И накрая относно скандала със софийските брокери общинари Плевнелиев отново повтори, че нито му е искан, нито му е даван подкуп. „Колко още повече пъти аз трябва да повтарям, че нито съм вземал, нито съм давал, нито съм се срещал с един, двама или трима брокери? Колко повече пъти трябва да се обяснява тази история?“, отсече Плевнелиев. Според него този случай е елементарна манипулация. „Аз не се поддавам, аз съм си свършил цялата работа. Подкуп не ми е искан нито директно, нито индиректно.” Елементарна манипулация!? Следователно, Цветан Цветанов е елементарен манипулатор, щом е спретнал елементарна манипулация на своя съпартиец като обяви, че е имало такъв случай. „Цветанов накисна Плевнелиев. Само дето не обяви акция „Мухльото” и не просна кандидата на ГЕРБ по очи” (в-к „Галерия) както вървят сценариите на киноотдела на МВР. На крива ракета Космосът и’ е виновен!!! Без значение е колко пъти ще го повторят пресата, медиите и не знам кой още! Плевнелиев и тук лъже елементарно. Както всички останали от ГЕРБ.

С лъжливото овчарче в народната мъдра притча е било до три пъти. С ГЕРБ колко пъти трябва да ни излъжат???

                                                                                Георги Стоилов




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. andrei - Поздрав за честната позиция !
04.10.2011 17:23
Добър анализ на личността,думите и делата на Плевнелиев.
цитирай
2. анонимен - za kandidatprezidenta
14.10.2011 15:45
Mnogo to4no otrajenie na dejstvitelnoostta.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djordji33
Категория: Политика
Прочетен: 293558
Постинги: 135
Коментари: 104
Гласове: 147
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930