Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2011 18:22 - ПРЕДИЗБОРНОТО НАЧАЛО
Автор: djordji33 Категория: Политика   
Прочетен: 1143 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.09.2011 16:11


           П О С Л Е Д Н И Т Е   И З Ц Е П К И  ЗА ПЪРВАТА ДЕСЕТДНЕВКА НА МЕСЕЦА

 

Докога сънародници!? Моите думи да словоудрям по мръсните лъжи свършиха. А техният речитатив няма ли край? Верно че напоследък не съм чул да разясняват КОЙ Кога, Къде, Какво и Колко е КРАЛ!? Каква беше тази латерна, все едно и също в метър и половина тематично пространство ... нека да е в измерение 3D. И съответни лупи да сложа пак няма да се намери оптична пролука за очите и спектрална акустика за ушите. И компресиране на лъжите и мръсотията им няма да помогне. И ентропията да управляваш, пак ще е напусто, пардон, върху безкраен калабалък от словоблудство, игла да не можеш да промушиш. Пряко всякаква физика няма насищане. Защо Господ ни праща всичко това, вместо цяр за ушите, ума и душата?

Четох в електронно издание, че Президентът Георги Първанов не се бил осъществил като социален президент (по думите на Премиера). Според мен това е мръсна, невчесана, спластена и чорлава лъжа. Самият Президент в своя защита посочи само едно, не маловажно обстоятелство- от около 28 случая на наложено вето по гласувани закони в парламента, половината били по социални политики (това му е заложено в правомощията и не пропуска да се възползва, да го изпълнява с вътрешна убеденост). Аз съм от хората, които не пасат трева и оценяват по достойнство всички пространни слова, постановъчни възгледи, изказвания и проблемни статии на Президента по социална проблематика въобще и конкретно по ситуацията в България. Злонамерените, зловредни, лековати, завистливи и безотговорни приказки на Премиера може да дразнят, но не успяват да се загнездват в ушите, поне в моите. На тази тема мога още много да говоря, но ще се задоволя да споделя само още едно нещо. В душите и сърцата на тракийските бежанци и техните поколения Президентът ще остане като човекът, който в срещи с гръцки колеги катализира, подтикна и задвижи изпълнителната власт за уреждане на възмездяването им по спогодбата Моллов-Кафадарис. Защо господинът Премиер флиртува с турските власти и отцепниците от ДПС Дал и Взел, вместо да се заеме да зарадва бежанците и поколенията им от Одринския вилает (може пък да урежда изборния глас на турските ни изселници). Другият отцепник „шибанякът” Божидар Димитров може да си приказва врели-некипели, като господаря си, но това няма да направи днешното правителство социално.

А Премиерът бил отбелязал, че "в условията на криза, искам да припомня на Първанов, че това правителство от първия ден започна да вдига пенсиите" (пак в електронните сайтове). Невиждано, нечувано и не помисляно! Вече няколко пъти съм писал за тази спираловидна и на всяка по-горна витка все по-уродлива лъжа. Ако г-н Борисов се изрази по-точно, в смисъл, че ги изплаща, пак ще излъже ... Първо, този път той не казва: АЗ ги вдигам, а приписва заслугата на цялото правителството. Едно по едно едни червейчета се загнездват в мозъка му и започват да гризат А дали той ги усеща, може да е съвсем случайна инверсирана постройка на речта. Не знам докога ще ги изплащаш г-н Шефе на това правителство! Защото излязоха съобщения, че финансистът ти от голяма величина прехвърлил бая милиони от сребърния пенсионен фонд в резервния държавен. Изглежда трябва пожарно да се гаси нещо, от което резервът може да падне доста под санитарния минимум. В семейния бюджет и най-непросветените знаят, че когато за преживяване на недоимъка започнат да се харчат готови (т.е. спестени) пари, значи е дошло времето на черните дни. Те вече чукат господа ... Не може да се харчат милиони пари за магистрали (държавното участие), спортни зали, южни дъги, пречиствателни станции и т.н. (не ги строят Борисов и Плевнелиев, а строителни организации), и т.н. само от парите на данъкоплатците. Трябва да има и собствени (заработени от правителството), спечелени от ръст на икономиката; външната търговия; туризма; производителността на труда с активно участие на науката; културата и изкуството; инвестициите; износ на здравеопазване, на образование; чужди пари от предходни правителства (приемственост) и пр. Абстрахирам се от корупцията, контрабандата и престъпността с прикачените им епитети и прилагателни, от които се губят голяма част от напечелените пари по другите пътеки. За това правителство и неговите две години и кусур е в сила само последното, а припечелени пари по основните пътеки няма. Ала те са главното. Другото е от Лукавия. Следователно, сегашното правителство се поддържа с чужди пари, оставени в държавния резерв. Те отиват за мащабна не спретната пропаганда с основна цел втори мандат. Материалните придобивки, чието време не е дошло са надути като балон преди пръсване с гръм и трясък. Всички се нуждаем от материални придобивки, въпросът е: точно сега ли? Кой няма нужда от жилище. Но кой се хваща да строи, когато няма пари за храна и дрехи, елементарните човешки нужди, екзистенц-минимума ... Всичко, с което Премиерът се хвали е само парлама и спектрален шум, около егоизмът, жаждата и алчността за власт, пари и величие.

"Милиардите излишъци бяха вкарвани в бюджета, за да се правят водни огледала в Кърджали, да се поръчват френски фрегати за милиарди евро, и какви ли не въоръжения да купуваме, затова сега няма пари за пенсионерите. Той (Първанов, бел.м) като върховен главнокомандващ защо не ги спря", пита риторично Борисов.

Моята дума пак е за семейния бюджет – когато семейството е надвило на масрафа си, какво прави? С право посяга на нещо належащо, подобряващо качеството на живот. Смятате ли, че пропускам да се замисля за връзката между „френските фрегати” или „въоръженията” и качеството на живот? Не-е-е, връзка има! На този свят всичко е относително. Както в следващата история: Двама души замръкнали в една къща, където получили подслон. Единият бил чист, другият- мръсен. Кой, мислите, се изкъпал? Не-е-е, мръсният, защото се нуждаел. На следващата вечер в друга къща. Кой, мислите се изкъпал? Не-е-е, чистият, защото е въпрос на навик. На третата вечер и двамата се изкъпали, защото единият имал нужда, а другият- навик. На четвъртата вечер- никой не се изкъпал, защото единият- така, другият- иначе ... Е, миналото правителство, добро или лошо, като реализираше милиардни излишъци, милиарден бюджетен резерв и около 25 милиардни инвестиции се грижеше за буфери срещу кризата; подпомагаше чрез банките бизнеса; увеличи не малко минималната заплата и пенсия; увеличаваше многократно заплатите и пенсиите; даваше не малка 13-та пенсия; увеличаваше социалните помощи и придобивки; влагаше извън-бюджетни милиони в здравопазването, образованието; започна подготвителна дейност за инфра-структурни проекти и т.н. И според Бойко Борисов Първанов е трябвало да ги спира, за да оставят повече пари на Бойко ли!!?!? Огледалото в Кърджали не е ли инфра-структурен проект. При социализма в Кърджалийско и Благоевградско държавата наливаше пари, пропорционално на парите, които Европа влагаше в Гърция. Кой е Бойко Борисов, та да определя какви пари да се инвестират в инфра-структурни проекти. Толкова е просто: пичелиш – влагаш, не пичелиш – няма какво да влагаш и тогава другите са ти виновни, защото не са ти оставили повече ... Да обясняваш с това липсата на пари за пенсиите и то с многократни повторения, е свинщина. Ако ме питате пак дали има някаква връзка с Бардоква, ще ви отговоря с „да”, макар връзката да има чисто случаен характер.

Що се отнася до магистралите, за някакви си 40-десетина километра готови, започнати отпреди това, олелията е до небето. Ошашавиха ни. ”Аз съжалявам, че в 21 век трябва да обясняваме какво е инфраструктура и колко е важна за нашата държава, каза Борисов и изброи заслугите на кабинета: строим магистрали, строим пречиствателни станции, плащаме най-ниските данъци в ЕС.” За инфра-структурата нямам нужда от обясненията на Премиера. Вече застъпих едно становище, подобно на контекста в една друга история. Айшето недоволствала и укорявала Хасан, че децата нямало какво да ядат, а той си бил купил шушляк за оная работа ... Най-ниските данъци в ЕС се плащаха и преди. Те бяха въведени от тройната коалиция.

Относно вчерашните критики на президента Първанов към социалната политика на правителството  Бойко Борисов казал, че "министрите на Първанов, които той назначаваше, са основните виновници затова (недоимака за пенсии, бел. м)". Това било започнало преди много-много време, пояснил Премиерът. На мен горното ми прилича на словоблудство- и умишлено, и не умишлено. Нерде Ямбол, нерде Стамбул! Дали властта води до скудоумие и умопомрачение?

По повод на горното се сетих как по телевизията кандидат вице-президентката от ГЕРБ министър Попова много арогантно заяви, че хората в България знаели кой трябва да изберат и как да гласуват (посочвам смислово по памет), за какъв балотаж се отправя питане..., няма такова нещо, щом те са двойката на ГЕРБ, нещата са предизвестени и изборът им ще се случи от първа ръка. Електоратът е спечелен за винаги (пардон, купен на търг както в обществените поръчки със заявени най-много инвестиции от лъжи, кебапчета и демагогия). Сякаш нещата са предначертани от Божията ръка (избирателю, внимавай да не сбъркаш, чия е ръката), а  предизборната борба, коректна или не, била безсмислена и ненужна (както и конституцията сигурно)!?! И това е Министър на правосъдието, който предвожда съдебната реформа и се бори за ред и законност!?!

Та искам да кажа Преподобни, Всевишни, г-н Велики Кормчия, в България има материал... и много хубав материал има ... Рано или късно от него ще ти бъде скроен кюлафа, даже и ще ти се измайстори! От мен и от всички клани-недоклани, и драни-недодрани да го знаеш!

                                                              Георги Стоилов

 

 

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: djordji33
Категория: Политика
Прочетен: 293897
Постинги: 135
Коментари: 104
Гласове: 147
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930