Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2012 12:42 - ДАЛИ ОВЕРГАЗ (СОФИЯГАЗ) Е НАД ВСИЧКО
Автор: djordji33 Категория: Политика   
Прочетен: 2387 Коментари: 0 Гласове:
0



 

                 МАСТОДОНТЪТ ОВЕР-   ИЛИ СОФИЯГАЗ          Изпълнявам заканата си. Ще започна с една бележка, че на английски език ОВЕР означава НАД. Това може да е съвпадение или случайна неосъзната самоирония. Знаете за станалата мракобесна шовинистична фраза” ...........  UBER ALLES, взета след като е била вплетена, може би патриотично, в германска песен от 20-те години на миналия век; аналогичен заряд има и в сродната калифорнийска песен през 70-те години на миналия век. Според диалектиката всяко нещо при определени външни условия се превръща в своята противоположност. В човешките общества зависи до голяма степен от хората. И с газовите истории е така. А и с всичко останало на свободния пазар в резултат на глобализацията и имперския стадий на капитализма.             За същия пириод на отсъствие от страната както в предния постинг СофияГаз ни е калкулирала разход и потребление на газ при спряно от мен кранче за подаването му в стълбищното табло за апартамента ми. За някакви пет дни, намиращи се в тяхния график на отчитане, несъвпадащи с времето на отсъствието ни трябвало да платим около 65 лева. Ако приемете, че месеца има 6 петдневки, сметнете колко струва най-икономичното и най-евтиното гориво за отопление и топла вода ...             Преписката ни е на тази база. Вижте долу последното ми писмо: Георги Николов Стоилов  до            СофияГаз ЕООД     
                                                                   "Евлоги Георгиев" 169  
                                                                       Г–н Пламен Хитев
                                                                Изпълнителен Директор 
                                                                                 София                  

                      
 
Във връзка с писмо изх. ном. СГ -  ИД – 592/11.04.2012 г.

                        Уважаеми Господа,

            Благодаря за изчерпателното писмо, което получих в отговор на моето възражение вх. № СГ–ИД–250/19.03.2012 г. Уважително, подробно, пунктуално с ясни констатации, заключения и разяснения. Удовлетворително заявявам, че такъв отговор не съм получавал досега (а преписките ми до администрациите не са малко). При Вашето няма недостатъци, няма за какво да се захванеш. Всичко точно и ясно!  Ще ми позволите едно единствено нещо да отбележа: писмото сякаш няма душа, отлетяла е безвъзвратно. Въпросът е буквата на Закона има ли душа? Реят се такива приказки из публичното пространство като задочен спор за буквата и духа на законите по отношение на отражението/покриването на живия живот в/от законовите уредби. Според мен, ако няма дух, горното е невъзможно и немислимо...

            Аз бях наясно, но с Ваша помощ вникнах по-дълбоко в обсъжданата материя. Мисля, че няма да бъде безполезно и излишно, ако чуете едно мнение като обратна връзка.

            От контекста на Вашето писмо, ако не се лъжа, се затвърждава усещането, че за спорадично надигнали се недоволства на потребителите от/срещу услугата, която получават на пазара, са виновни от ДКЕВР. Разбирам, че част от механизмите на управлението са въведени в субординационната структура на управляваната система, но това което ДКЕВР разрешава и постановява е подработено, предложено и защитено от Вас. А там са вашите интереси. А ние потребителите сме почти безгласна буква, а в тази побългарена криза- вече и без душа (тук душата не е същата, както при законовата уредба). Спомням си, че бях писал: Вашите инвестиции в преносната мрежа, определящи цената на газоразпределителното дружество и съдържащи посочената от Вас компонента „разпределение” е нелогично висока според твърде големия брой потребители (около 25% за битови и около 20% за индустриални потребители). Освен това съотношението в „натоварването” между физически и юридически платци е несправедливо и несолидарно. Пак стигаме до постулат на свободния пазар- цена или оборот, или степен на оптимум между двата критерия. При Вас доминанта е цената, въпреки че с монополното си положение на пазара и обладаното качество на мастодонство обирате възможното най-голямо множество потребители (с други думи нямате конкуренция). Отново и отново всичко се трупа на гърба на обикновения човек. Както е от памтивека. Ако той не бъде съдран и ограбен нито държава ще има, нито олигарси, нито натрупани богатства в ръцете на шепа хора. Понякога си мисля, че бездната между обикновени, т.е. бедни хора и ненаситни богаташи ще погълне човешката цивилизация ... А по-малката добавъчна стойност в цената за индустриалния сектор ми припомня народната мъдрост: „гарванът гарвану око не вади.” От тристаен апартамент отоплявам само две помещения през студени зимни месеци и въпреки икономичния режим на газовото котле стигам до около 300.00 лева/месец. При това на съпругата ми ѝ е студено при зададена температура от автоматичния регулатор 23ОС. Кажете ми как ще се оправям, ако имам дори средната пенсия. А колко са работещите с ниски възнаграждения! А тези- безработните!! Ние четем класациите в Европа по бедност! А Вие?

            Струва ми се, че Вие самите компрометирате собствената си рекламна пропагандна кампания за уж най-евтиното гориво. На книга може да е така, но на практика ще се сблъскате с горчилката.

В заключение  само две приказки.

Не съм получил фактурите за оспорваните два месеца (сигурно поради отсъствието ни). Знам, че в минало време преди година във фактурите отбелязвахте само отчитания месец и това е било останало в главата ми. Напоследък отбелязвате и деня на отчитане в месеца, което е нормално.

Не може клиентът да няма разрешен достъп до уредите за визуализация на газовия разход, независимо че са Ваша собственост. Иначе как ще контролираме писаното във фактурите или как ще настройваме икономичен режим без обратна връзка?! По Конституция имаме право на информация и сме равнопоставени и равнозначни. Няма място за дискриминация!

 

                                                  Подпис:

                                                         Георги Стоилов                      

 

                                                                                



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: djordji33
Категория: Политика
Прочетен: 293593
Постинги: 135
Коментари: 104
Гласове: 147
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930