Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2011 11:37 - НАМЕРИХ ЕТО ТОВА НЕЩО
Автор: djordji33 Категория: Политика   
Прочетен: 935 Коментари: 0 Гласове:
1



Силно благодарим, г-н Борисов. Много. За залата. Това да не е Бузлуджата на ГЕРБ? Добре, че е в София, а не на некой връх. Може за конгрес след изборите да я ползвате. Стига с това НДК. Пък и зала 1 там има 3380 места. На победилата партия се полага по-големо място. Може и кметовете и общинските съветници на ГЕРБ да поканите.

И на 24 октомври да направите един благотворителен мач между своите си. Ти, Бате, капитан на единия отбор, Цецо - на другия. Парите да се дарят на МВР - и конкретно за кубинки на момчетата, не - за компютри.

Да видим и кой за кого ще вика в залата - после да изгледаш в Бояна кадрите. Иначе да се предава пряко. Ма колко му е БНТ да го уредят - нали им даде 1.8 млн. лева държавно спонсорство за футболните мачове, сега да излъчат без пари и един Бойков. Едно време речите на Тато предаваха, сега как на теб ти благодари волейболът за двата милиона за олимпийската подготовка. Добре, че му напомни на Владо Николов да ти каже. Иначе как щяхме да разберем кой дава парите... Така де, президентът е кадемът, а ти вадиш парата.

Мерсаж, Бате, затова, че има 12 529 седалки в "Арена Армеец" - и само хиляда места за паркиране отпред. Тъкмо, Бате, сефте припалихме колата - от 4 месеца не я бях подкарвал, щерката се реди за пропуските без пари един цел ден, жената сложи нови обувки. И после съжали - двайсетина минути куцука на китайски токчета оттам, дето паркирахме.

След мача отидохме на китайски ресторант и така си направихме кефа. Благодарско, Бате, затова, че ни достави такава радост на семейството. И на живо те видяхме, Бате - некакси още по-голем ми се виде. Не бяхме излизали от рождения ден на племенника миналата есен, вече година щеше да стане на 3 септември.

Щерката вика: Тате, да бях взела още три пропуска да ги продам по 30-40 лева, и си избиваме и парите за бензина и за китайското... Да де, ама не се сетила, милинката. Да беше - щяхме да покрием и обувките на жената, щото на едната й се скъса каишката, и да останат. Не може и да ги върне, щото ги купила от сергия на Люлинския пазар. Там касови бележки няма. Нищо, в китайския поне ти запазват квото не си изял, за вкъщи. Занесохме и на тъщата. И тя ще помни  "Арена Армеец" - с пиле в сладко-кисел сос.

Иначе, Бате, се канех да ти дам бележката от бензиностанцията - десетачка за 4 литра бензин, не е работа. А един от твойте четох как казва, че цената не можела да скочи "над 2.60 - 3 лева". (Заместник-председател на ПГ на ГЕРБ Валентин Николов - бел.а.). Тоя същият гений, дето беше казал преди време, че Лукойл има господстващо, но няма монополно положение на пазара.

Бате, абе ти ли си ги намери тия хора или Цецо ти ги подбира, дето плещят такива - че при горивата всяка стотинка се скъпи, а тоя...

Ама нещо бая празни места ми се видеха в залата. И не разбрах защо г-жата кмет говореше за Южната дъга - Бате, аман с тия магистрали, бе. Даже Цецо спря с кръстилките.

А, пофалил се е, че сме помогнали на Гърция да задържи техните "Нагли". Е се некви е добре да изловим, че от арестите вече пускат и тия, дето, Бате, ги лови като главен секретар (задържаните за убийството на Бай Миле - бел.а.). Цецовите повечето наизлязоха, сега дойде ред и на твойте - навън.

Бате, не знам как ще я направят тая зала многофункционална, ама се сещам, че става за борса за безработни. Безработните - по седалките, работодателите - на арената. Да се срещнат наедно. В Дупница така направили - поканили в залата работодатели и безработни. Ама тя побира само петстотин. Галевият кмет - Атанас Янев, обещал да прави нова спортна зала - за 4000 души.

Ама сигурно няма предвид да е борса за безработни. Даже купил предварително конструкцията. Не знам, Бате, кво ще се играе в Дупница повече - мача между Галевите и държавата вече май го приключиха. Или има продължения с дузпи...

Но и в София ще свърши работа. Щерката чете в интернет, че в целия ЕС след Гърция идва България с безработица, дето най-бързо расте. А ти, г-н Борисов, викаш, че по нищо не си приличаме с Гърция. Май беше по-добре да си приличаме - и като са зле, пак са по-добре от нас.

А след китайското пиле със соса жената реши да отиде до бакалията и да купи нещо качествено. В чест на спортната зала и ГЕРБ поиска наденица "Стара планина". Леле, ама ти съвсем се побърка, вика продавачката. Че те отдавна спряха да ни зареждат с тия измислените. А хляб "България", пита жената. "Абе ти бъзик ли си прайш с мене?"

Бате, верно, бъзик се оказа работата. Ама здраве желаем за залата.

/* (c)AdOcean 2003-2011, WebCafe.Webcafe.Inner Pages.In news */ ado.slave("adoceanbgukqrnljufu", {myMaster: "qyn68LcWQ6dpZjfoTe1VEycrMfUglf561N.mRGm0fLT.K7" }); if(typeof adoceanbgukqrnljufu=="function"){adoceanbgukqrnljufu();} Коментари (12)| Вашият коментар

Сподели: Facebook Twitter

Поздрав от фена Първанов

"България отдавна имаше нужда от подобно модерно и представително съоръжение. Радвам се, че след толкова години столицата ни най-после се сдоби с нова голяма многофункционална зала. България отдавна имаше нужда от подобно модерно и представително съоръжение". Това написа президентът Георги Първанов на страницата си във Фейсбук във връзка с откриването на новата спортна зала "Арена Армеец" в София, вдигната от "Главболгарстрой"- Строителната компания спечели конкурса за строителството й с цена от 107 624 009 лева без ДДС.

1.08 млн. лева годишно струва издръжката на новата многофункционална зала в София. След като бе сключен официално договорът за генерално спонсорство, в следващите 6 години залата ще носи името "Арена Армеец София". Според спортния министър Свилен Нейков в залата трябва да се провеждат повече от 35 големи събития годишно, за да се покриват разходите по подръжката й.

Избран цитат

"Правителството на България, в лицето на министър-председателя е отделило 2 милиона лева за олимпийската подготовка на българския национален отбор по волейбол..."

Още от Бате Гойко Първи по смърт, къс живот и ниски доходи По данни на ЕВРОСТАТ

Със смъртност 14.6 на хиляда България е на първо място в ЕС през 2010 г.
България за пореден месец е втора в ЕС по темпове на нарастване на безработицата - първа е Гърция. Най-голямо повишение през последната година безработицата бележи в Гърция (от 11% на 15%), България (от 10.1% на 11.4%), Кипър (от 6.5% на 7.6%) и Словения (от 7.3% на 8.4%). Младежката безработица сред хората под 25 години е 20.5 % към юни. Тя е най-ниска в Холандия (7.1%), Австрия (8.2%), Германия (9.1%) и е най-висока в Испания (45.7%), Гърция (38.5%), Словакия (33.3%) и Латвия (32.6%).
Безработицата в ЕС за юни е 9.4% като запазва нивото си от май и бележи спад спрямо същия период на м.г., когато е била 9.7%. 22.4 млн. души са безработните през юни в целия ЕС.
Най-ниска е безработицата в Австрия (4%), Холандия (4.1%) и Люксембург (4.5%). Най висока е в Испания (21%), Литва (16.3%) и Латвия (16.2%). В сравнение със същия период на 2010 г. безработицата намалява в 19 от всичките 27 страни членки, като най-голям спад се отчита в Естония (от 18.8% на 13.8%), Латвия (от 19.9% на 16.2%) и Унгария (от 11.3 на 9.9%).
България продължава да е последна по доходи в ЕС.
Националната онкологична болница е отчела 15% ръст в приема на онкоболни пациенти през 2011 г. Освен това и от ИСУЛ са регистрирали 30% повече болни от ракови заболявания.

Още

 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: djordji33
Категория: Политика
Прочетен: 292592
Постинги: 135
Коментари: 104
Гласове: 147
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031