Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2011 13:26 - ЧИСТИ ДЕПУТАТИ
Автор: djordji33 Категория: Политика   
Прочетен: 1224 Коментари: 1 Гласове:
0



      ЗА  ЧИСТОТАТА  на  ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА

 

 Уж мина времето, когато се опитваха да ни втълпяват, че имаме най-чистия кандидат президент и сега се мъчат да ни пробутат чисти депутати, без оглед на това с каква миризма ни лъхат. Видях днес в Dnes.bg председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев да обяснява, че 22 години се трудил стахановски да натрупа дялове в някаква фирма на стойност 2 296 600 лева (два милиона двеста деветдесет и шест хиляди и шестстотин лева). Градил бил човекът, като в онази песен за Илия и килията. „Така се изкривяват нещата тук, че когато човек плаща данъци, е или глупак, или мошеник“, добавил Велчев и подчертал, че сравняването му с Доган било некоректно. И добавил менторски, нали е важен депутатин: „Може би медиите трябва да показват хората, които плащат високи данъци – след като се докаже произходът на парите. Когато един човек плаща високи данъци, от честен труд, трябва да бъде даже поощрен, а не охулен“. Сега и аз ще го охуля, защото знам с много голяма сигурност, че с честен труд никой не е забогатял като въпросния ментърджия, пардон, ментор. За 22 години трябва да е кътал по десетина хиляди на месец, без да има някакви разходи ... Това означава много голяма принадена стойност и двуцифрена възвращаемост. Нужните инвестиции и иновации въобще не ги включвам в сметката. Такива пари като неговите по законен ред могат да дойдат от консултантска дейност за големи проекти и от наследство или голяма реституция. Но пък при реституцията лучниковите компенсаторки се търгуваха и търгуват на БФБ между 20 и 40 стотинки, като изключим един период от няколко седмици при приватизирането на БТК. Тридесетте милиарда БВП от преди промяната се разграбиха от около 3/5 % сред българите чрез кражби във вид на всевъзможни далавери. Защо ме мислят за глупак, след като не приличам на такъв?

Както съм споменавал, четиридесет години съм работил в сферата на висшето образование и науката; достигнал съм високите нива в гилдията; участвах в създаването на една нова катедра и един нов факултет на ВМЕИ, София; създател съм на Филиал на ТУ, София в гр. Пловдив; бил съм декан, зам. ректор на ТУ, София и ректор на филиала му в Пловдив; имам над 30 научно-технически разработки, внедрени в практиката, за което законно съм получавал по 50% върху заплатата (имаше научно-изследователски сектор- НИС към вузовете); имах производствена фирма за елементи на електрониката– „Тактил” ООД с цел набиране на средства за наука; занимавал съм се с продажба, профилактика и ремонт на електронни касови апарати; с тези си занимания отказах да ме включат в списъците на кандидат-депутати за Великото народно събрание, защото мисля, че там се ходи по призвание (не че не съм го имал) и с истинска чистота, без капка съмнение за конфликт на някакви интереси; участвал съм в немалко международни форуми и други мероприятия с полагащите се командировъчни; а сега съм на една пенсия без никакъв авоар в банка.

Депутатинът Румен Стоилов от ГЕРБ пък дал заем от 1,6 млн. лв. на фирми, които работят, и на нито едно физическо лице. Това ми намирисва на лихварство без оторизация и легитимация!? Какво значение тук имат юридическите или физическите лица? Да не би да иска да каже, че е раздавал компенсаторки?! По думите му това са средства, които е натрупал в периода, преди да стане народен представител, от бизнес в сферата на инвестициите. Да не би да иска да каже, че е участвал в милиардните инвестиции по време на тройната коалиция?

Много депутати се занимавали с консултантска дейност извън работата им в парламента. Това било на чисто в рамките на закона. А дали е в рамките на морала? Има мръсни и чисти пари. А има ли мръсен и чист морал?!

Парите на Красимир Велчев могат да се докарат от консултантска дейност, както при Ахмед Доган. Това е един вид търговия с услуги. А при търговията на свободния пазар всяка една сделка струва толкова, колкото се дава за нея с пазарлък или без пазарлък. Велчовите не приличат да са консултантски, защото какви дялове могат да се формират там от акции не ми е известно. При Доган законовото съответствие между получено/ декларирано се търсеше от съда, а сеира– от депутати, партийни величия и  медиите. Второто се разви до такава степен, че заглуши решението на съда, който не откри закононарушение в декларирането. Жадните за зрелища останаха като риба на сухо и започнаха да жонглират с морала като фокусници. Превърнаха се в екзаминатори и екзекутори като пишеха двойки на Доган, без да го изпитат. Сигурно по симпатия, пардон– анти-симпатия. Фокусите на политиците май не минават вече ... Остава да видим каква ще е съдбата на супер-фокусниците от ГЕРБ. Докато антипатията и омразата в политическата класа не се изчисти, пардон- изрине, така жизнено необходимото единение на българите няма да се случи!! Единението е като просвещението – трябват добри водители, учители и будители!!!                     

                                

                                                    Георги Стоилов






  
 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dedenze - За съжаление верни констатации !
06.07.2011 19:15
Унищожението на промишленост, наука и държава се извърши от всички политически партии без изключение. На всичко отгоре постоянно насаждат и омраза между хората. Грабежа и разрухата са узаконени още от "Великото" народно събрание и приетата Конситуция и американски обществен модел.
Единствен изход е пряка демокрация с мажоритарни избори, забрана на политическите партии!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djordji33
Категория: Политика
Прочетен: 292596
Постинги: 135
Коментари: 104
Гласове: 147
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031