Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2011 23:53 - ОЩЕ И ПАК ЗА МАГИСТРАЛИТЕ
Автор: djordji33 Категория: Политика   
Прочетен: 1332 Коментари: 2 Гласове:
2



                                   Хубава земя, хубав край, хубави хора!

 

Миналата седмица премиерът откри най-скъпата магистрала в Европа по мнението на Стефан Софиянски, пък и по мое. Километърът струвал 9 милона, докато в Европа – не повече от три/четири милиона евро. Министърът строител на магистрали по една през следващите четири години е надминал Нобеловите критерии за световни награди и всякакви Гинес Рекорди, след като е постигнал тези удивяващи резултати при използване на строителни материали като прах и пепел. Излиза, че Цецо Цветанов трябва да подгони Бойко Борисов и Плевнелиев за разточителство и разхищение на народна пара. Зер, такова прахосване на парите на данъкоплатците не е имало и при тройната коалиция ... Интересно какво ли име ще избере за акцията Цветанов. Мисля, че „Тури му пепел-джиите” няма да е неподходящо.

То и земеделецът Мирослав Найденов е същата стока. Хич го няма по сеенето! Той изхранва населението със стандарти. Който го може, може го! Народът няма какво да яде, а той на оная работа стандарт след стандарт ѝ слага. Голям ..киджия! Българското селско стопанско производство вече двадесет години го няма, а както върви и при Найденов няма да го има. Ядем до втрисане зеленчуци и плодове от чужбина. Хем безвкусни, хем жилави, хем горчиви, а отгоре на това и скъпи. Хлябът вече го правят не от зърно и произвежданото от него брашно, а от пясък. Няма значение дали е едро или дребнозърнест. Едрозърнестият за един ден престояване се рони на едър пясък, а дребно зърнестият - на ситен пясък, какъвто няма и на Златните пясъци. Зелките така са спластени, че и със стандартите на земеделската и кулинарната козметиката на готвача на БНТ1 не може да ги оправиш. Четох, че Съюзът за стопанска инициатива е изработил стратегия за развитие на селското стопанство. Хората на Петров щели да искат среща с министъра на земеделието Мирослав Найденов, на когото да представят плановете си за възстановяване на земеделието от кризата. Пардон, за коя криза става въпрос? За кризата от времето на Желю Желев и Филип Димитров или за световната отпреди две години и половина. Тая, Желевата ликвидаторска разсипия в реални граници не мож оправиш ни с комасация, ни с държавна субсидия (ако Дянков хариже такава), ни с мелиорация, ни с прочути по света сортови семена. Е, може да се яви някой знаещ и можещ, възторжен и ентусиазиран всеотдаден специалист, но това няма да е Мирослав Найденов. Той само сучи от това министерство, каквото може и каквото е останало. А това дето щял да трампва сградата на бул. Христо Ботев, която е свидетел на най-хубавите години на българското земеделие и животновъдство, с общината на Фандъкова, е чиста проба маслодайност (100%) пред генерала пълководец и бащица. Нали не може да строи като Вежди Рашидов разни там Лувъри и прочие ... с опита от заменките в неговото министерство нека иде в Пловдив или където пожелае другаде – само да се джендемоса в гори тилилейски, нали и те са му под калпака, който си е кривнал ... без нищо юнашко. Ерго, в това министерство същинска работа не се върши!?

Ако продължа нататък по другите съставни части на кабинета, ще загубя време и усилия напразно, защото и без това ще стигна до същия резултат, който е много ефективен и ако го патентовам, мога да спечеля някой лев за черни дни. България е на автопилот. Нищо друго креативно (креативно казват англичаните за съществено и същинско съзидание) у нас не се прави, освен да се строят магистрали, защото не е трудно, ако Европа дава пари. Магистралите са хубаво нещо, но ако сме си надвили на масрафа. А ние сме голи, боси и гладни. Както е тръгнало, дереджето на данъкоплатеца може малко да се разхубави, ако в кабинета има само едно министерство – това на магистралите. Кабинетът да се състои от премиер, един мистър и началник на двата кабинета. Премиерът да е и министър на магистралите и ще има само един съветник, а виц-ета не трябват. Връзки с обществеността не са необходими. Премиерът ще обикаля, както досега по всички медии, радиа и вестници. Понеже министрите не бивало да се занимават с финанси, в щата на кабинета може да се предвиди длъжност за главен счетоводител на републиката. НАП може да остане. Вместо министър без портфейл, МВР ще бъде без министър както досега. Ще има шеф на предизборен щаб на ГЕРБ. От парите за кино може да се заделят малко средства за шоупрограмите и сериалите на МВР. Армията ще е за парлама пред НАТО  и може да си остане при него. Освен министерството за магистралите, други неправоспособни министерства не ни трябват. Само изяждат бюджета и БВП. А с моя план ще се пестят пари. Ще има за бедните. Както ако дадем България на концесия или под наем на някои оправни, които занаят какво да правят с тази хубава земя. Де да има такива, дето могат да направят и хората хубави като земята.

Изглежда ми четат мислите, защото министри, зам. министри, висши държавни служители започнаха да си ходят.

                                                               Георги Стоилов

 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zaw12929 - Три пъти по скъпи магистрали, а и...
19.05.2011 13:30
Три пъти по скъпи магистрали, а имаме три пъти по ниски заплати- раят сме на евтината работна ръка. Значи пари има- но за кого?!
цитирай
2. devnenetz - Добре подхваната тема. Но това е ...
19.05.2011 15:45
Добре подхваната тема. Но това е само началото. Няма спасение за България. Няма. Вече 20 години върху нея се упражняват недодялани, крадливи и уродливи ръководители. Вече не се задава, а зрее нужда от тежка хирурическа операция на държавата ни. Имам някаква идея, но досега отбягвах съзнателно да пиша на политически теми, защото знам, че това е безсмислено. От вашата статия разбирам, че не съм прав. Може би ще се опитам да понапиша това онова.
От днес вашият блог става един от любимите ми блогове. Поздравления!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djordji33
Категория: Политика
Прочетен: 293987
Постинги: 135
Коментари: 104
Гласове: 147
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930